Hvorfor har sundhedssektoren behov for Contract Management?

I lyset af, at hospitaler og andre sundhedsplejende organisationer står over for stramme budgetter og en stadig voksende drift, følger stadigt stigende omkostninger. Disse udfordringer kan Contract Management hjælpe med at løse.

Vidste du, at Supply Chain omkostninger er den næststørste udgift for organisationer i sundhedssektoren (næstefter arbejdskraft)? Med disse udgifter, der vokser hurtigere end andre driftsudgifter, er organisationer på udkig efter innovative måder at skære i udgifterne og forbedre styringen af dem.

En attraktiv metode er ved at benytte sig af en Contract Management løsning. Ifølge en undersøgelse foretaget af PricewaterhouseCoopers i 2011, kan organisationer opnå besparelser på op til 2 % af de samlede årlige omkostninger. Ved at håndtere kontrakterne i et Contract Management system vil mange fejl undgås og udgifterne reduceres.

Det synes lettere sagt end gjort, da de fleste store sundhedssystemer har hundrede- eller tusindvis af kontrakter med snesevis af leverandører, entreprenører, etc. Grundet disse aftaler, som hver har deres egne individuelle kontrakter, kan det være svært for allerede travle indkøbsteams at holde styr på prissætningsopdateringer, kontraktlige forpligtelser og fornyelsesdatoer, og langt færre har tid til at undersøge uoverensstemmelser, konkurrencedygtige priser og afvigelser fra de oprindelige kontraktpriser.

Hos Solusi kan både private og offentlige organisationer få en let anvendelig og dækkende IT-løsning, der integrerer og deler oplysninger med andre systemer, der i forvejen anvendes af organisationen, såvel indkøbsteams som Contract Manageres vil opnå synlighed i og en bedre kontrol med det fulde kontrakt livscyklus.

Her kommer fire eksempler på, hvordan en Contract Management IT-løsning kan reducere omkostninger og lette det kontraktlige arbejde

Eksempel 1

Eksempel 2

Eksempel 3

Eksempel 4

 

Tag et kig på Solusi.dk for at hente inspiration til hvorledes din organisation kommer i gang med Contract Management, samt hvordan jeres organisation opnår fordele ved et dedikeret Contract Management løsning.