Kommunen skal tænke cost-benefit i kontrakter

· · · · | Artikler

Aarhus kommune Solusi Aps reference

SWOT, cost-benefit og KPI’er skal indarbejdes i alle fremtidige udbud, efter at chefkonsulent Lisbeth Ravn, sammen med sit team til kontrakthåndtering i Aarhus Kommune, var på tre dages kursus hos Solusi.

 

Lisbeth Ravn er chefkonsulent for indkøb og udbud i borgmesterens afdeling i Århus Kommune. I marts 2014 deltog hun sammen med otte kolleger i et tredages kursus i Contract Management.

 

“Vi snakkede med Solusis konsulent inden workshoppen, så han forstod vores virkelighed, og undervisningen kunne tage afsæt i vores egne kontrakter,” fortæller Lisbeth Ravn.

Nye vinkler på passuser

“Vi drøftede hvordan vi formulerede vores passuser, og det lærte os at at se tingene fra en anden vinkel. Vi vil ændre flere ting, når vi går i gang med at arbejde med vores egne kontrakter,” fortæller Lisbeth Ravn i interviewet en uge efter kurset.

 

Teamet afholder to implementeringsdage, hvor de udvælger kontrakter til en testperiode. På baggrund af implementeringsforløbet laver de standarder, som skal bruges i al fremtidig kontrakthåndtering.

 

De vælger primært store kontrakter, både eksisterende og nogle på vej i udbud. På den måde dækker de også processen med udformning af selve kontrakten.

SWAT-team til kommunens kontrakthåndtering

Lisbeth Ravn og hendes team skal bruge deres skærpede færdigheder i kontrakthåndtering i hele Aarhus Kommune. De skal støtte kommunens medarbejdere som et “SWAT-team”, når kommunen skal indgå kontrakter i forbindelse med udbud.

Vigtige læringspunkter

Hvad var de tre vigtigste læringspunkter, I tog med fra kurset?

 

“For det første at kunne arbejde ensartet og have fælles standarder for opfølgning.

 

For det andet at være bevidst om at det er en lang proces.

 

Og tre: Så skal vi tage udgangspunkt i baseline gennem en modenhedsanalyse.

 

Vi kender værktøjerne som cost-benefit og SWOT-analyse, men det er nyt for os at overføre det til contract management,” fortæller Lisbeth Ravn.

 

Aarhus Kommune valgte Solusis kursus på opfordring fra andre kommuner, som var tilfredse med den undervisning, som de havde fået af Solusis konsulenter.