Modul 5: Governance og change management

Ændringer opfattes ofte som udtryk for problemer med eksisterende aftaler, fordi man ikke var dygtig nok til at undgå fejl, misforståelser, etc. Erfaringerne viser dog at bekymringen burde opstå, hvis der IKKE er behov for ændringer. Kontrakten bør ikke være statisk. Kontrakten skal hele tiden udvikles og forbedres efterhånden som markedet, forretningen og relationen mellem kontraktparterne modnes eller forandres. Desuden bør kontrakten hele tiden udvikles og optimeres.

 

Opnå effektiv håndtering af kontraktændringer

Effektiv håndtering af kontraktændringer kræver en fast proces og en løbende vurdering af kontraktens indhold og vilkår. Særlig i store kontrakter opstår et kontinuerligt behov for ændringer, som skal håndteres af en solid Contract Manager. Alene overblikket over de mange ændringer er en stor opgave, og ofte opnår man stor gevinst ved en nærmere gennemgang og analyse af ændringerne på tværs. Erfaringsmæssigt kræver en struktureret tilgang til ændringer en indarbejdet model for governance. Med udgangspunkt i eksempler fra virkeligheden vises, hvordan man kan sikre, at en kontrakt hele tiden udvikles og styres.

Udbytte

Efter kurset vil du bl.a. have en større forståelse for

 

  • Viden om faktorer i ændringshåndtering

  • Indsigt i processer til håndtering af ændringer

  • Typiske aktioner, der skal foretages ved ændringer

  • Opbygning af organisation omkring større kontrakter

  • Gode råd til konkret håndtering af aftaler med leverandører

  • Gennemgang af metoder til bench-mark af pris og kvalitet

  • Gennemgang af gængse modeller for governance, f.eks. RACI

 

 

Deltagerprofil

Chefer, mellemledere og specialister i private virksomheder med arbejdsfelt inden for jura, økonomi, indkøb m.v., der har en basis viden om Contract Management og ønsker at blive klogere på de ledelses-, økonomiske- og juridiske discipliner, der en grundpillerne i Contract Management.

 

Prisen er 4.500,- kr. pr. deltager

Alle priser er excl. moms